top of page

Over

Serieus spelend de oplossing vinden

lego_serious_play-tafel.jpg

Hoe is het ontstaan?

 

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie is gebaseerd op een proces dat voortkomt uit het hart van LEGO® en LEGO® stenen. Op zoek naar gereedschap om verbeelding en innovatie binnen het bedrijf te ontgrendelen, realiseerde de LEGO® Groep zich dat er een oplossing gevonden zou kunnen worden met LEGO® zelf en in combinatie met het “spelen” met LEGO®.

LEGO® inspireert al tientallen jaren kinderen om hun dromen te bouwen, zou dit ook aan volwassen gevraagd kunnen worden en op deze wijze een toekomstige strategie te bouwen voor hun bedrijf/afdeling met behulp van LEGO® stenen.

 

Het idee van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode is ontstaan in 1996 toen  Johan Roos, Bart Victor en LEGO® CEO Kjeld Kirk Kristiansen de diverse strategische planningshulpmiddelen en systemen verkenden. Tijdens deze verkenning ontwikkelden zij een goed begrip over de waarde van medewerkers. En daarnaast ontwikkelden zij het concept van evoluerende, adaptieve strategieën die gebruik maakte van LEGO® driedimensionale modellen om zakelijke problemen en uitdagingen vorm te geven. Dit concept kreeg de naam LEGO® SERIOUS PLAY®. ​

 

Wat kan het u opleveren?

Met gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY® en mijn begeleiding kunt u sneller tot de kern van uw “probleem” komen en het “probleem” sneller en duurzamer oplossen. Daarnaast is LEGO® SERIOUS PLAY® goed in te zetten voor de ontwikkeling van uw team(s) of het doorvoeren van grote veranderingen. Ook hier kunt u sneller komen tot een oplossing. Door deze aanpak zijn medewerkers meer betrokken bij het proces en zijn de stappen door het gebruik van LEGO® stenen meer tastbaar.

bottom of page